top of page
logo_edited.png
Foto van schrijverrainbowyellowshot

5 redenen waarom gembersap zo gezond is












Gember. Deze pittige wortelknol is één van de meest gebruikte en gezondste specerijen ter wereld. Liefhebbers wagen zich dan ook regelmatig aan een shotje vers gembersap. Maar wat zijn nu precies die gezondheidsvoordelen? Wij zetten er 5 op een rijtje!


5 redenen waarom gembersap zo gezond is


5 redenen waarom gembersap zo gezond is

1. Ontstekingsremmend en pijnverzachtend

Regelmatig vers gembersap drinken zou niet alleen ontstekingsremmend werken, maar ook een gunstig effect hebben op spier- en gewrichtspijn of zelfs menstruatiepijn. Naast sap zou je ook zelfgemaakte gembercompressen op basis van geraspte, verse gember en water kunnen maken om op pijnlijke plaatsen aan te brengen. Dit zorgt net als het sap voor een betere doorbloeding en werkt verwarmend. 

2. Ontgiftend

Gember is gezond dankzij haar reinigende impact op de lymfeklieren die schadelijke of toxische stoffen afvoeren. Hierdoor krijgen deze stoffen niet de kans om zich op te hopen in je organen en zorg je voor een natuurlijke zuivering van het lichaam. 

3. Stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Soms wordt er wel eens beweerd dat je van gember zou vermageren, maar dat komt niet door de specerij op zich. Wél is het zo dat gember een positieve impact heeft op de bloedsuikerspiegel die je hongergevoel en cravings regelt.

4. Vermindert (ochtend)misselijkheid en verbetert de spijsvertering

(Ochtend)misselijkheid, opgeblazen gevoel of maagzuur? Probeer deze kwaaltjes eens op een natuurlijke manier te verhelpen. Wist je trouwens dat gembersap ook gunstig is voor de leverfunctie én ondersteunend werkt bij de afbraak van suikers en vetten?

5. Opwekkend en verwarmend

Probeer eens een gembershot in plaats van een stevige espresso om je dag te starten of om je weer te lanceren bij een middagdipje. Succes gegarandeerd! 



Recept 1 gembershot

Ingredienten: 1 kleine duim gember, ¼ citroen, scheutje ahornsiroop, agavesiroop of honing

Bereiding: geschilde gember en citroen en juice tot een krachtig sap. Voeg ahornsiroop toe naar smaak.



6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page