Een overheerlijke kruidige cake met gember!
Ingrediënten:
2 kopjes bloem
1 1/2 theelepel
bakpoeder
1 eetlepel chiazaad
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel keltisch zeezout
1 theelepel gemalen gember
1/2 kopje boter, op kamertemperatuur
1 kopje rietsuiker
2 eieren
1/2 kopje melk (haver of amandel)
1/2 kopje Rainbow yellow puur gembersap
1 theelepel vanille-extract
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
In een kom, zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, keltisch zeezout, chiazaad en gemalen gember samen.
In een andere kom, klop de boter en rietsuiker samen tot het mengsel licht en luchtig is.
Voeg de eieren een voor een toe, zorg ervoor dat elk ei volledig is opgenomen voordat je het volgende toevoegt.
Meng de melk, gembersap en vanille-extract in een aparte kom.
Voeg afwisselend het droge mengsel en het natte mengsel toe aan het boter-suikermengsel, beginnend en eindigend met het droge mengsel. Mix tot alles goed gecombineerd is.
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.
Laat de cake afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten, en haal hem dan uit de vorm om volledig af te koelen op een rooster.
Snijd de cake in plakken en serveer. Je kunt de cake ook bestrooien met poedersuiker of glazuren met een eenvoudige glazuur op basis van
poedersuiker en rainbow yellow gembersap.
Geniet van je zelfgemaakte gembercake!
Comments