top of page
logo_edited.png
Foto van schrijverrainbowyellowshot

ZOETE KRUIDIGE GEMBERCAKE MET CHIA


Een overheerlijke kruidige cake met gember!

Ingrediënten:


2 kopjes bloem

  • 1 1/2 theelepel

  • bakpoeder

  • 1 eetlepel chiazaad

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 1/2 theelepel keltisch zeezout

  • 1 theelepel gemalen gember

  • 1/2 kopje boter, op kamertemperatuur

  • 1 kopje rietsuiker

  • 2 eieren

  • 1/2 kopje melk (haver of amandel)

  • 1/2 kopje Rainbow yellow puur gembersap

  • 1 theelepel vanille-extract



  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

    • In een kom, zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, keltisch zeezout, chiazaad en gemalen gember samen.

    • In een andere kom, klop de boter en rietsuiker samen tot het mengsel licht en luchtig is.

    • Voeg de eieren een voor een toe, zorg ervoor dat elk ei volledig is opgenomen voordat je het volgende toevoegt.

    • Meng de melk, gembersap en vanille-extract in een aparte kom.

    • Voeg afwisselend het droge mengsel en het natte mengsel toe aan het boter-suikermengsel, beginnend en eindigend met het droge mengsel. Mix tot alles goed gecombineerd is.

    • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.

    • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.

    • Laat de cake afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten, en haal hem dan uit de vorm om volledig af te koelen op een rooster.

    • Snijd de cake in plakken en serveer. Je kunt de cake ook bestrooien met poedersuiker of glazuren met een eenvoudige glazuur op basis van


    • poedersuiker en rainbow yellow gembersap.


    • Geniet van je zelfgemaakte gembercake!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page